SEM (search engine marketing)

Avantajele SEM in promovarea unui site

SEM (search engine marketing) este una dintre modalitatile cele mai eficiente si rapide pentru afacerile mici, medii sau mari, cel putin privind din punctul de vedere al costurilor, pentru a ajunge la o piata targetata in mediul virtual. Marketing-ul traditional, pe de alta parte, cum ar fi cataloagele, revistele de specialitate, televiziunea sau radio-ul, implica participarea pasiva a publicului, iar targetarea poate varia foarte mult de la un mediu la altul.

Ce este SEM?

SEM (Search Engine Marketing) reprezinta promovarea prin intermediul motoarelor de cautare si este o forma de marketing pe Internet care face uz de plasarile platite si publicitatea contextuala. Principalul scop al SEM este promovarea site-urilor prin aducerea lor in topul cautarilor si facandu-le vizibile in paginile cu rezultatele motorului de cautare. Spre exemplu, cautam pe Google cuvantul „masina”. Toate cele trei reclame vizibile in partea de sus si, uneori, din partea dreapta si jos, sunt anunturi pentru care o afacere a platit. Iata, deci, doar cateva dintre principalele avantaje oferite de adaugarea SEM in campania dumneavoastra de marketing.

SOLICITA OFERTA ACUM

Ofera un rezultat activ si targetat catre afacerea online

Persoanele care ajung sa vada anunturile SEM sunt in cautarea cuvintelor cheie indicate. De exemplu, sa spunem ca aveti o afacere online cu articole de plimbare pentru copii si va faceti publicitate prin SEM, cel mai probabil pe urmatoarele cuvinte cheie: carucioare, pentru copii, transport copii, bebelusi, activitati copii, etc. Acum, daca cineva ar cauta oricare dintre aceste cuvinte, pentru care dumneavoastra platiti reclama, anuntul dumneavoastra va aparea in partea cu „Linkuri sponsorizate”, in primele pagini ale rezultatelor generate in functie de optimizarea campaniei. Partea cea mai buna este ca, platind astfel de reclame, ajungeti direct la potentialii clienti, adica oamenii aflati in cautare in mod activ pe cuvintele cheie selectate de dumneavoastra.

Cautarea este cea mai populara metoda pentru a localiza informatii

Conform statisticilor, 82 la suta dintre cautarile locale genereaza o vizita pe site sau un apel catre afacerea care plateste pentru serviciul SEM, iar dintre toate motoarele de cautare, Google Adwords este cel mai folosit de catre cei care-si doresc sa afle mai multe despre produsele sau serviciile unei companii.

Cum va putem ajuta cu SEM?

SEM este o metoda foarte buna de marketing si unul dintre cele mai ieftine moduri prin care poti obtine noi clienti. Avand vechime in acest tip de promovare si rezultate foarte bune, Ingenious Studio va poate ajuta sa dezvoltati o afacere mica sau sa transformati o afacere medie intr-una care sa obtina profit comparabil cu al unei mari companii.

Iar daca afacerea dumneavoastra nu desfasoara inca in mod activ marketingul pe motoarele de cautare, puteti fi siguri ca unii dintre concurentii care au succes o fac deja!

SOLICITA OFERTA ACUM